Om Kikongo

 

Om mig

Kikongo AB ägs och drivs av Kristina Lindström Diplomerad trädgårdsarkitekt med stort intresse för trädgård, inredning form och design. Jag bor i Falköping med min man och våra två hundar. Två av tre barn är utflugna, den yngste har vi kvar ett litet tag till.  Jag är utbildad förskollärare och har jobbat inom förskolan i tjugosex år, de senaste tio åren som förskolechef. Som liten växte jag upp i de bägge Kongoländerna, så Afrika ligger mig varmt om hjärtat. Jag är en kreativ person som gillar att skapa i många olika former. Kikongo är verksam i Falköping med omnejd men tar även uppdrag på distans. Jag arbetar främst mot privatpersoner men även mot bostadsrättsföreningar och företag.

Vår trädgård

”Villa Lindström” är en villaträdgård i olika nivåer på 885kvm och ett hus byggt 1925. Ursprungligen en gammal trädgård som gjordes om 2010, designad av mig.
Poolen utgör den centrala delen med ett stort pooldäck. Det omges av grusgångar och stora naturstenar som bildar en perennrabatt i vinkel.
Hos oss finner man ett 20-tal rosor, lavendel, stäppsalvia, hostor ,fruktträd, silverpäron och mycket mera. Flera olika sittplatser, växter i krukor och små stilleben gärna i rost hittar man här.
Här finns även ett orangeri och en liten cutting garden. Vår trädgård är under ständig förändring.
På sommaren öppnar vi upp trädgården för besökare. Här finns också en liten gårdsbutik med textila varor ifrån DR Kongo, vackra brickor och korgar.  Vår trädgård är välbesökt och har varit med i flera tidningsreportage.